Luo yrityksellesi yhteinen näkemys datan hyödyntämisestä

Ovatko dataohjatun liiketoimintasi tavoitteet, toimintakulttuuri ja toimintamalli sekä toimintaan liittyvät roolit ja vastuut selkeitä?

Alkukartoitus tiedolla johtamisen nykytilaan

Vastaamalla muutamaan kysymykseen, saat selville missä vaiheessa datamatkaa yrityksenne on tällä hetkellä. Saat vastausten perusteella myös maksutta sähköpostiisi suositukset seuraavista askeleista kohti dataohjattua liiketoimintaa. 

Jos dataohjatun liiketoiminnan kehittäminen on organisaatiollesi ajankohtaista, kannattaa tutustua Tiedolla johtamisen pelikirjan palveluumme alta.

Onko teillä järjestelmällinen tapa tuoda dataa keskitetysti yhteen?

Onko organisaatiossasi yhteinen ymmärrys siitä, mitä dataa on saatavilla tai käytettävissä?

Onko dataan liittyvä yhteinen ymmärrys dokumentoitu - Onko kaikilla yhteinen ymmärrys rooleista datan ympärillä, eli kuka vastaa ja mistä?

Seuraavatko kaikki teillä samoja, yhteisiä pelisääntöjä datan seurannassa?

Kuluuko organisaatiosi käytettävissä olevasta työajasta merkittävä osa kuukausikohtaisen raportoinnin tuottamiseen?

Kertoisitko vielä nimesi ja edustamasi yrityksen, niin saat heti kehitysehdotukset dataohjatun liiketoimintasi kehittämiseen!

Saat sähköpostiisi myös asiantuntijamme vinkit ja ehdotukset seuraavien askeleiden ottamisesta. Tiedolla johtamisen pelikirja on edullinen tapa varmistua muun muassa siitä, onko yrityksesi dataohjautumisessa kaikki kuten olet kuvitellut, oletko mahdollisesti unohtanut jotain tai missä voisit vielä parantaa.

Mikä?

Tiedolla johtamisen pelikirja

Tiedolla johtamisen pelikirja kuvaa organisaatiossasi sovitut vastuut ja pelisäännöt liiketoimintaa ja suorituskykyä parantavalle tiedon hyödyntämiselle ja sen johtamiselle, helposti lähestyttävällä ja ylläpidettävällä tavalla.

Tiedolla johtamisen pelikirjan avulla saat

  • Yhteisen ymmärryksen tiedolla johtamisen strategisesta asemasta ja tavoitteista sekä tiedon hyödyntämisen ja tiedolla johtamisen kehitystarpeista
  • Näkymän tiedon hyödyntämisen nykyisestä mallista, rooleista ja vastuista.
  • Yhteiset pelisäännöt, jotka tukevat tiimiesi ja asiantuntijoidesi yhteistyötä ja helpottavat uusien tiimiläisten perehdyttämistä. 
  • Roadmapin kehittävälle tekemiselle sekä myös tulevia kehitystarpeita palvelevan roadmap-pohjan.
  • Yhteisen terminologian, joka tehostaa organisaation sisäistä kommunikaatiota. 

Kenelle?

Pelikirja auttaa datan ja analytiikan päättäjiä ja vaikuttajia

Datan ympärillä tapahtuva kehitystyö on tiimipeliä, ja siksi on olennaista, että kaikki organisaatiossa ymmärtävät miksi ja miten asiat tehdään. Pelikirja mahdollistaa näin ollen tehokkaampaa yhteistoimintaa, kun kaikki tietävät oman roolinsa ja mitä odottaa muilta. 

Pelikirja hyödyttää erityisesti datan ja analytiikan kehitystyössä mukana olevia päättäjiä ja vaikuttajia, esim. Analytics Manager, BI Manager ja eri funktioiden päättäjiä (talous, markkinointi, myynti).

 

Lisää aiheesta

Opas

Matkaopas kohti modernimpaa analytiikkaa

Tämä opas on sinua varten, jos ymmärrät datan hyödyt, mutta analytiikka ei vielä palvele liiketoimintasi tarpeita.

Loikka modernimpaan vaatii tahtoa datan hyödyntämiseen!

Opas

Dataohjatun liiketoiminnan kompassi

Tämä opas on sinua varten jos haluat kehittää organisaatiosi toimintaa dataohjautuvammaksi.

Alle kolmasosa yrityksistä toimii oikeasti dataohjatusti. Dataohjattuun liiketoimintaan siirtyminen ei ole yksittäinen projekti vaan matka, jota kuvaamme datamatkan kompassilla.

Ota yhteyttä
Juuso Viljanen
Head of Offering | Data & Analytics